AKCIJA 2+1: KUPITE TRI TAPETE, PLATITE DVE
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!

Najbrža dostava na kućnu adresu

Google Recenzije
4.7/5
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!
Najbrža dostava na kućnu adresu
Google Recenzije
5/5
Previous slide
Next slide
NEDELJA POPUSTA I 1 TAPETA 10% POPUSTA I 2 TAPETE 20% POPUSTA | 3 TAPETE 30% POPUSTA
Akcija traje do kraja novembra!

5 saveta za uređenje dečije sobe

Sređivanje dečijih soba uglavnom spadaju u sporedni plan kada je u pitanju renoviranje kuće ili stana. Ipak, vrlo je bitno svakom detetu pružiti slobodu u odabiru i dizajniranju sopstvenog prostora, igračaka, nameštaja, foto tapeta… kako bi se osećalo kao da je u prostoru koji je napravljen baš za njega.

Planiranje savršenog prostora dečije spavaće sobe zavisi od nekoliko faktora. Soba mora da poseduje dovoljno mesta za skladište odeće i igračaka, nameštaj koji će se prilagoditi potrebama deteta, boje ili samolepljive foto tapete koje će biti na zidovima, i naravno, neizbežno, kreativan i jedinstven dekor. Neophodno je da prostor Vašeg deteta bude funkcionalan, a u isto vreme kreativan, da bi Vaše dete želelo da provodi vreme u njemu.

Evo 5 konkretnih ideja za uređivanje dečije sobe, koje će Vas inspirisati da osvežite njihov kutak novim dizajnom:

1. Manje je uvek više

Nema potrebe da pretrpavate sobu svojih najmlađih sa previše nameštaja koji im nije neophodan. Kupujte određene komade nameštaja koje će Vaši mališani moći da koriste na duže staze i odredite šta je zaista potrebno Vašem detetu za svakodnevnu upotrebu. Oslobodite središnji deo prostorije i napravite mesta gde će Vaše dete moći da se igra. Iskoristite tu površinu da ubacite tepih sa dečijim dizajnom, koji će osim što služi kao prostor za igru, ulepšati prostor u kom boravi Vaše dete.

2. Vreme je za igru

Vaše dete treba da se oseća prijatno u svakom momentu, a najvažnije da želi da provodi vreme u svojoj sobi. Fokusirajte se da napravite prostor koji će imati lepo i prijatno okruženje (boje ili foto tapete na zidovima) i prostor u kojem će Vaše dete želeti da se igra i imati dovoljno mesta da se slobodno kreće. Odvojite poseban kutak za igru. Možete ga ograditi ukrasnim dečijim ogradama ili policama na kojima će se nalaziti igračke.

Jedan od kreativnijih sadržaja koje sa će Vaši najmlađi obožavati su igre koje se kače na zid, kao i piši briši samolepljive foto tapete. Osim toga što će foto tapete ulepšati dečiju sobu, mogu se koristiti za različite igre, za crtanje i pisanje. Takođe, možete ostaviti bilo koju poruku na zidu Vaših mališana. S obrizom da su samolepljive, uvek možete izabrati nove ili promeniti za neke druge foto tapete.

3. Iskoristite čitavu prostoriju

Organizacija je veliki deo dizajna dečijih prostorija. Dajte deci mesto da sve odlože i njihove sobe će biti mnogo čistije i urednije. Koristite viseće police da bi stvari bile uredne i odložite stvari koje svakodnevno koristite.

Ako imate više dece u jednoj sobi, probajte da oslobodite prostor time što ćete se opredeliti za krevet na spratu, umesto dva odvojena. Time dobijate ekstra prostor koji možete iskoristiti da dodate još jedan radni sto. Ako želite da uključite televizor u prostoriju Vaših mališana, zakačite ga na zid, umesto da kupujete komodu koja zauzima previše mesta.

4. Igrajte se bojama

Dodajte boje u svet vaših mališana. Kada razmišljate kako da dekorišete dečije sobe, koristite različite tkanine, kako bi teksturu i boju stavili u prvi plan. Prozirne tkanine i til su posebno popularni u sobama za male devojčice. Kada se koriste sa svetlim i metalik nameštajem, ove tkanine izgledaju moderno i prijatno. Nemojte se plašiti da ubacite i jarke boje. Pronađite komad nameštaja u jarkoj boji i uskladite detalje (police, stolicu, sto itd.) u odnosu na njega.

Takođe, samolepljive foto tapete mogu se idealno uklopiti u sobu Vaših mališana. Dovoljno je da se samo na jedan zid da zalepite foto tapete sa omiljenim crtanim likom Vašeg deteta ili se opredelite za dečije dezene iz omiljenih bajki. Sigurni smo da će izgled sobe dobiti sasvim drugačiji izgled, i savršeno se uklopiti sa ostatkom sadržaja. A kada Vaše dete zavoli drugi crtani, ponovo se možete odlučiti za drugi dizajn foto tapeta.

5. Napravite dosta mesta za skladište

Jedna od najbitnijih stvari u sobi Vaših mališana je skladište. Neophodno je da napravite dobar raspored u prostoriji Vaše dece. Pokušajte maksimalno da iskoristite prostor ormana. Kupovina kutija za odlaganje, može pomoći pri skladištu određenih odevnih predmeta i pojednostavljuju pretragu stvari. Takođe, jedna od dobrih ideja za dodatno skladište su kocka police kojima se mogu dodati kutije u kojima se igračke lako razvrstaju i koriste.

Pregledajte zajedno sa detetom i saznajte šta se njima najviše dopada. Garantujemo da ćete biti oduševljeni idejama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PRIJAVI SE NA NAŠ BILTEN I DOBIĆEŠ KOD ZA POPUST U IZNOSU OD 10%!

Pri prijavljivanju slažete se da primate bilten i druge promotivne materijale od Foto Tapet Beograd.