AKCIJA 2+1: KUPITE TRI TAPETE, PLATITE DVE
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!

Najbrža dostava na kućnu adresu

Google Recenzije
4.7/5
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!
Najbrža dostava na kućnu adresu
Google Recenzije
5/5
Previous slide
Next slide
NEDELJA POPUSTA I 1 TAPETA 10% POPUSTA I 2 TAPETE 20% POPUSTA | 3 TAPETE 30% POPUSTA
Akcija traje do kraja novembra!

Korisni saveti za uređenje dečje sobe

Letnji raspust pravo je vreme za uređenje dečje sobe. Mališani nemaju školskih obaveza pa mogu i da priskoče u pomoć, a i roditelji su rasterećeniji jer nema jurnjave sa domaćim zadacima, vannastavnim aktivnostima i drugim školskim zadacima. Evo na šta sve treba obratiti pažnju kada uređujete sobu za dete 

Soba treba da “raste” sa detetom 

Na prvom mestu, pre početka uređivanja sobe ili renoviranja, razmislite o tome koliko dugo takva “postavka” prostora treba da traje. Ova odluka će uticati na izbor nameštaja, dekoracije, samog rasporeda i slično.  

Najkomplikovanije je svakako urediti sobu školarca i tinejdžera, s obzirom da su oni najzahtevniji. Ukoliko je vaše dete manje, a želite da sobu opremite u budžetu, odlučite se za univerzalan nameštaj tj. bez detalja koji su deci zanimljivi samo u određenom uzrastu. Vodite računa o tome da će se ukusi vašeg deteta vremenom menjati pa tome prilagodite detalje u prostoru.  

Veoma je popularan i često vrlo isplativ, modularni nameštaj koji kasnije možete da dopunjavate i nadograđujete kako dete raste. Važno je da soba bude funkcionalna, da ima dobar prostor za spavanje i udoban kutak za učenje ali i prostor za igru sa drugarima.  

tapete mapa sveta u decjoj sobi

Posvetite pažnju zidovima  

Boja zidova i dezen tapeta su nešto što se lako i povoljno može menjati pa ćete ovde imati prostora za ispunjavanje dečjih želja. Fenomenalno rešenje mogu biti foto tapete koje će potpuno izmeniti izgled prostora ili kutka u dečjoj sobi.  

Prilikom uređivanja sobe važno je i detetu dati priliku da odabere nešto od stvari kako bi osećalo da i ono učestvuje u odlukama o opremanju njegovog prostora. Svakako mu ne možete prepustiti odabir nameštaja ali smo sigurni da će ga izbor omiljene foto tapete veoma obradovati. 

Za mlađu decu možete odabrati neki od motiva životinja, crtanih junaka, superheroja koje dečaci obožavaju, dok su za stariju decu veoma popularne fototapete mape sveta, slike prirode, tapete sa  motivima slova i brojeva za male školarce i slično.  

decja soba sa nalepnicama planeta na zidu

Pažljivo birajte krevet 

Deca u proseku spavaju devet do deset sati dnevno, a mlađi mališani i više, pa je izuzetno važno odabrati udoban krevet sa dušekom koji lepo podržava kičmu ali koji neće biti pretvrd.  

Možete odabrati univerzalni krevet bez tematskih stranica i detalja, koji će dete moži da koristi i kada bude malo starije. S druge strane, možete dodati i detalje u vidu baldahina i drugih dodataka koji se kasnije mogu ukloniti kada ih dete preraste.  

Kako biste maksimalno iskoristili prostor, odlučite se za krevete koji imaju i fijoke za odlaganje. Ovo će biti višestruko korisno, kako za mlađu decu koja imaju dosta igračaka, tako i za starije.  

decja soba u plavoj boji

Opremite uredan radni kutak 

Drugi deo sobe u kom će dete provoditi najviše vremena je radni kutak. Važno je da radni sto ima prirodni izvor svetolost tj. da bude okrenut ili direktno ka prozoru ili da prozor bude sa suprotne strane od ruke kojom dete piše – sa leve strane za dešnjake i obrnuto za levoruke mališane. I pored ovoga, na radnom stolu obavezna je i kvalitetna lampa za popodnevna učenja.  

Vodite računa i da radni sto i stolica budu odgovarajuće visine kako bi detetu bilo udubno za pisanje i učenje i kako bi imalo pravilan položaj kičme i ruku na radnoj površini.  

Kutak u kom dete uči treba da bude sveden bez mnogo detalja. Zid u blizini stola idealno je mesto za postavljanje foto tapete.  

decja soba u krem nijansama

Obezbedite dovoljno prostora za odlaganje 

Pored prostranog i kvalitetnog ormara za dečje stvari, odvojte i prostor za ormarić za sitnice, igračke i školske potrepštine. Police su takođe veoma dobar način da se ikoristi prostor, kako za mališane koji imaju puno igračaka, tako i za školarce sa dosta knjiga.  

Ubacite u dečju sobu makar jednu malenu biljku koja će osvežiti i ulepšati prostor. Kao ukrase možete dodati i različite lampione i lampe na baterije pa neće biti opasnosti da i manja deca rukuju sa njima.  

Ukoliko vam je potrebna konsultacija u vezi sa izborom foto tapeta ili određivanjem njihovim dimenzija, slobodno nas kontaktirajte na 065/2588-471 i naši stručnjaci daće vam profesionalne savete. Našu ponudu tapeta možete pogledati OVDE. Takođe, kada jednom odredite dimenzije koje su vam potrebne, uz pomoć KALKULATORA na našem sajtu izračunajte ukupnu cenu potrebnih tapeta.     

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PRIJAVI SE NA NAŠ BILTEN I DOBIĆEŠ KOD ZA POPUST U IZNOSU OD 10%!

Pri prijavljivanju slažete se da primate bilten i druge promotivne materijale od Foto Tapet Beograd.