AKCIJA 2+1: KUPITE TRI TAPETE, PLATITE DVE
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!

Najbrža dostava na kućnu adresu

Google Recenzije
4.7/5
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!
Najbrža dostava na kućnu adresu
Google Recenzije
5/5
Previous slide
Next slide
NEDELJA POPUSTA I 1 TAPETA 10% POPUSTA I 2 TAPETE 20% POPUSTA | 3 TAPETE 30% POPUSTA
Akcija traje do kraja novembra!

Saveti za uređenje doma

Stiglo je proleće, a samim tim i želja za promenom. Ako ste se odlučili da ovog proleća promenite svoj prostor, makar bio to novi komad nameštaja, krečenje, postavljanje samolepljivih foto tapeta, kupovina cveća i dekora ili celokupna promena u Vašoj kući, poslušajte sledeće savete koji Vas mogu inspirisati da uredite Vaš dom iz snova.

1. Razmislite dobro o bojama materijala

Jako je važno da na početku svakog projekta odredite boje i materijale koje ćete koristiti kako bi Vaš dom izgledao kao jedna celina. Najbolje je da se držite tri ili četiri boje. Dve boje će predstavljati glavne boje u prostoriji, dok će dve biti one koje ćete dodavati kao akcente. Kada odlučite koje boje želite u svom domu, bitno je da pronađete materijale koji će se uklapati.

Ako ste se opredelili za moderan dizajn, ubacite staklene komade nameštaja ili staklene detalje u svoju prostoriju. Ako se ipak odlučite za retro dizajn predlažemo Vam da iskoristite cigle u svom prostoru ili cigla dizajn samolepljivih foto tapeta, koje će na idealan način doprineti da dobijete željeni efekat.

2. Zidovi imaju dušu

Počnite od zidova jer će oni najviše diktirati koje boje se kasnije mogu koristiti u uređivanju.  Zidovi uglavnom određuju glavnu boju u prostoru. Što se tiče zidova, pokušajte da iskoristite maksimum. Birajte boje koje se mogu lako održavati i na kojima neće ostajati fleka. Možete se odlučiti i za samolepljive foto tapete koje se lako održavaju, a mogu biti bilo kog dizajna. Šarenim foto tapetama možete upotpuniti prostoriju ako imate nameštaj jedne boje.

3. Odlučite se kakav pod je idealan za Vas

Olako se zaboravlja, ali pod je jedna od bitnijih stavki kada je uređivanje prostora u pitanju. Boja Vašeg poda treba biti u kontrastu sa bojom zidova ili foto tapeta. Vodite računa da tonovi budu neutralnih i prijatnih boja, bilo da se odlučujete za laminat, parket, pločice ili vinil.

4. Obratite posebnu pažnju na plafon

Birajte pažljivo boje za svoj plafon, jer će one otvoriti Vaš prostor i doprineti svežini koja je neophodna. Plafon bi trebalo da bude svetlije boje, bilo da je spušten ili ne. Ipak, ako imate kosine u svom domu, možete iskorstiti pojedine boje da stvorite iluziju šireg prostora, time što ćete izjednačiti boju zidova i boju kosine. Ako ipak volite tradiciju, bela boja je siguran izbor.

5. Rasveta je ključna

Rasveta je veoma važna, posebno u prostorijama koji nemaju dovoljno dnevnog svetla. Ako Vaša prostorija ima dovoljno dnevnog svetla, nemojte dodavati previše rasvete u tom delu sobe. Koristite difuzno svetlo. Takođe, ukrasne lampe mogu doprineti ’’toplom’’ izgledu Vaše prostorije.

Već smo pričali o važnosti boja zidova u prostoriji, ali posebno ih treba spomenuti kada je u pitanju svetlost i rasveta. Ako u prostoru ne postoji dovoljno dnevne svetlosti, savetujemo da se opredelite za svetlije tonove zidova ili samolepljivih foto tapeta, kako bi prostor izgledao vizuelno veće.

6. Vodite računa o detaljima

Jako je bitno da vodite računa o svim aspektima Vaših prostorija. Ako se opredelite za stolicu u boji koja Vam se dopada, a ona se ipak ne uklapa ni u šta, pokušajte da ubacite dekor elemente u istoj boji koja bi mogla da postane dominantna u prostoriji.

Takođe, jedno od pravila uređivanja prostora je da veći komadi nameštaja, poput ugaonih garnitura i troseda, budu u neutralnim nijansama, dok detalji kao što su jastuci, zavese, tepisi, foto tapeti i dekoracija, budu u drugim bojama, jer ukoliko se desi da Vam boje dosade, možete ih lako i na jeftiniji način, promeniti u drugu.

7. Birajte nameštaj odgovarajuće veličine

Kada smo naučili šta bi sve trebalo, a šta ne u prostoru, vreme je za kupovinu nameštaja. Najbitnije je da dobro razmislite šta Vam zaista treba. Verujemo da je ogromna kožna ugaona na koju može stati sedmoro ljudi veoma lepa, ali da je ona zaista idealan izbor za Vašu dnevnu prostoriju koja je mala? Ne kupujte impulsivno, već odmereno u skladu sa Vašim dimenzijama. Najpre izmerite svoj prostor pre nego što kupite nameštaj koji ćete ubaciti. Nameštaj ne sme biti niti premali za Vaše potrebe, niti prevelik da zauzima preko polovinu prostorije. Prostor mora biti funkcionalan i nakon unošenja nameštaja.

Poslušajte i upotrebite savete koje smo naveli, i sigurni smo da ćete napraviti dom iz snova, u kome će svako hteti da boravi svakodnevno.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PRIJAVI SE NA NAŠ BILTEN I DOBIĆEŠ KOD ZA POPUST U IZNOSU OD 10%!

Pri prijavljivanju slažete se da primate bilten i druge promotivne materijale od Foto Tapet Beograd.