AKCIJA 2+1: KUPITE TRI TAPETE, PLATITE DVE
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!

Najbrža dostava na kućnu adresu

Google Recenzije
4.7/5
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!
Najbrža dostava na kućnu adresu
Google Recenzije
5/5
Previous slide
Next slide
NEDELJA POPUSTA I 1 TAPETA 10% POPUSTA I 2 TAPETE 20% POPUSTA | 3 TAPETE 30% POPUSTA
Akcija traje do kraja novembra!

Trikovi za uređenje doma na budžetu

Kupovina doma sama po sebi predstavlja već dovoljnu investiciju pa kada treba početi sa uređenjem, mnogi se trude da sve troškove svedu na minimum i budu što ekonomičniji. Slična je situacija i kada samo želite da renovirate stan ili kuću. Pored svih tekućih troškova, kupovina novog nameštaja, krečenje, zamena podova ili preuređenje kupatila dodatno opterećuju kučni budžet. Kako onda da svoj prostor preuredite tako da bude udoban, prijatan za boravak, moderan, funkcionalan, da vam se  dopada svaki detalj a da ne pređete budžet? Evo nekoliko korisnih saveta 

par sa bebom pravi plan za sredjivanje stana

Napravite realan plan 

U zavisnosti od toga da li sređujte potpuno prazan prostor u koji se tek useljavate ili planirate da samo osvežite postojeći, treba voditi računa o svakom trošku pa čak i onim minimalnim.  

Često se naše želje i budžet ne poklapaju. S jedne strane možete se truditi da odredite sebi nizak budžet u cilju uštede a da pravite plan renoviranja i preuređenja koji se u taj budžet ne uklapa. 

Stoga, kada odredite budžet koji želite da odvojite za renoviranje tj. uređenje, temeljno istražite cene usluga ukoliko recimo planirate krečenje, postavljanje tapeta, cene materijala potrebnih za renoviranje, cene usluga, nameštaja, stolarije, bele tehnike kao i mogućnost plaćanja na rate u određenim radnjama i slično. 

Istraživanje o cenama pomoći će vam oko samog određivaja budžeta. Dobićete jasniju viziju plana renoviranja pa ćete ga možda podeliti i u faze radi lakše organizacije i mogućnosti raspoređivanja budžeta na ekonomičniji način.  

Iako ste uređenje isplanirali po najpovoljnijim cenama, morate ostaviti i malo prostora za dodatne troškove koje na samom početku prilikom planiranja ne možete da predvidite.  

devojka lepi tapete na zid

Osvežite zidove za instant rezultate 

Ukoliko je vaša želja da samo malo osvežite prostor i da uz minimalna ulaganja vaš dom izgleda prijatnije, farbanje zidova ili postavljanje tapeta obično je idealno rešenje. Ukoliko ipak planirate da ozbiljnije i detaljnije preuredite dom, osvežavanje zidova je obično odličan početni korak.  

Potražite dobrog molera i kvalitetan materijal ili sami prionite na posao. Pored klasičnog farbanja zidova odličan način da ih osvežite i potpuno promenite izgled svog prostora je i postavljanje tapeta.  

Na tržištu možete pronaći veliki izbor različitih vrsta tapeta od samolepljivih do klasičnih, sa mnoštvom motiva koji će vaš prostor učiniti neprepoznatljivim u najboljem smislu. Nakon što “presvučete” zidove i uporedite sa izgledom vašeg prostora pre krečenja tj. postavljanja tapeta, videćete kako sa različitim bojama i motivima možete postići fenomenalne rezultate, od toga da se osećate prijatnije, ušuškanije smirenije (ukoliko je pitanju spavaća soba) i slično.  

muskarac farba trpezarijsku stolicu belom bojom

Osvežite postojeći nameštaj 

Kada govorimo o farbanju, ne smemo zaboraviti i ovežavanje nameštaja. Ukoliko uporedite cene farbe ili materijala za presvlačenje sa cenama novih komada nameštaja, videćete da je ušteda neverovatna. Na ovaj način možete osvežiti kuhinju i kuhinjske elmente, stolove i stolice, sofe i fotelje.  

Ukoliko pak kupujete nove komade nameštaja, u tom slučaju rešenje koje je jeftinije na duže staze svakako je kvalitetniji nameštaj. Izbegavajte da birate najjeftinije moguće komade jer je kupovina kalitetnog nameštaja, iako tako ne deluje u tom trenutku, povoljnije rešenje.  

Kvalitetan nameštaj svakako će trajati duže, a njegova cena ne mora biti znatno veća od jefinijeg nameštaja. Zato obratite pažnju ne smo na cenu već i na kvalitet. Naravno, nije neophodno da svaki komad nameštaja birate po ovom principu.  

Tabure na primer, koji ćete koristiti kao dodatnu stoličicu povremeno kada imate goste, ili će vam služiti da na njemu odmorite noge ne mora biti visokokvlitetan i skup. S druge strane, krevet koji služi za odmor i na kom provodimo i do osam sati dnevno, definitivno zaslužuje više pažnje tokom izbora.  

Ukoliko vam je sofa, fotelja ili neki drugi komad nameštaja i dalje u dobrom stanju ali se mebl pohabao, idealno rešenje uz pomoć kog ćete uštedeti novac a osvežiti prostor je tapaciranje.  

Najbolje od svega je što na raspolaganju imate mnoštvo dezena, boja i materijala koje možete kombinovati i uklapati sa novom bojom zida ili dezenom tapeta i na taj način veoma povoljno potpuno promeniti izgled svog prostora. Pored presvlačenja nameštaja, restauracija je takođe odlično rešenje da promenite izgled svog životnog prostora.  

devojica farba zid sobe u zelenu boju

Sve što možete uradite sami 

Za pojedine stvari za koje imate dovoljno vremena i veština svakako bi trebalo da uradite sami. Naravno da ne možete ceo stan sami da opremite, ali farbanje nameštaja, krečenje ili lepljenje tapeta svakako su na listi zadataka za koje vam nije uvek neophodno angažovanje stručnjaka.  

Čak i pravljenje jednostavnih komada nameštaja kao što je polica za knjige ili pak pravljenje garniture za terasu ili baštu od drvenih paleta, uz uputstva koja mođete naći na internetu, veoma su zabavna i lako se sprovode. Pronađite na internetu inspiraciju i trikove kako da sami napravite ovako nešto i iznenadićete se koliku uštedu na ovaj način možete da postignete kada sve prenesete na papir i uporedite.  

Kombinujte materijale 

Ukoliko je neophodno recimo da zamenite pločice ili parket, obratite pažnju da pronađete najbolji odnos cene i kvaliteta i tako ostanete u okviru budžeta. Takođe, pametno kombinovanje materijala može vam pomoći da uštedite. Za dnevni borak i spavaću sobu koristite kvalitetnije materijale dok na primer izbor materijala za pod u hodniku ili ostavi daje prostor za uštedu.  

Ukoliko primenite makar jedan od ovih saveta, vaš kutak preuredićete i osvežiti na povoljan ali ne i manje kvalitetan način. Naravno, ne zaboravite da uređenje doma treba da bude pre svega kreativan proces u čijem planiranju ali i izvođenju treba da učestvuje cela porodica.  

Koje savete ste vi dobijali za kvalitetno i povoljno uređenje doma? Koji od njih su se pokazali kao najbolji? 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PRIJAVI SE NA NAŠ BILTEN I DOBIĆEŠ KOD ZA POPUST U IZNOSU OD 10%!

Pri prijavljivanju slažete se da primate bilten i druge promotivne materijale od Foto Tapet Beograd.