AKCIJA 2+1: KUPITE TRI TAPETE, PLATITE DVE
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!

Najbrža dostava na kućnu adresu

Google Recenzije
4.7/5
Vi vidite prostor, mi ideju za umetnost!
Najbrža dostava na kućnu adresu
Google Recenzije
5/5
Previous slide
Next slide
NEDELJA POPUSTA I 1 TAPETA 10% POPUSTA I 2 TAPETE 20% POPUSTA | 3 TAPETE 30% POPUSTA
Akcija traje do kraja novembra!

Zbog čega je minimalističko uređenje enterijera toliko popularno i kako ga postići?

radni prostor uređen u minimalističkom stilu

U mnogim časopisima i blogovima o uređenju enterijera možete naći teme i predloge koji se tiču minimalističkog uređenja pa se čini da je ovaj stil danas veoma popularan. Međutim, njega je u praksi često izazovno sprovesti u delo jer podrazumeva da se iz prostora eliminišu sve suvišne stvari kao što su sitnice, figurice, ukrasi, mnogo boja i sličnih detalja. Dakle, nije u pitanju samo dizajn i jednostavnost nameštaja već i prisustvo svih drugih dodataka.  

Minimalizam kao životni stil 

Ovaj stil opremanja prostora zasnovan je na jednostavnim geometrijskim oblicima, bez suvišnih ukrasa i detalja. Veliki prozori, prostor sa dosta svetlosti i svetle boje su neke od osnovnih odlika ovog stila. Uređen na ovaj način, prostor izgleda veći.  

Dakle, sve što biste koristili manje od jednom nedeljno nije potrebno da bude izloženo oku već upakovano u fioku, ormar i odloženo. Fokus je samo na onome što je potrebno.  

Naravno, minimalizam nije ograničen samo na uređenje prostora već podrazumeva i način života. Ovaj pravac vuče korene iz drevnog Japana koji je i dan danas sklon poštovanju životnih principa koji su usmereni na skladan život i jednostavnost u svakodnevici.  

nameštaj jednostavnih linija i pastelnih boja

Minimalistički stil ne podrazumeva odsustvo udobnosti 

Ukoliko se plašite da će uređenje prostora u ovom stilu da stvori hladnu atmosferu u vašem domu i da se nećete osećati udobno, grešite. Prostor uređen na ovaj način može biti ne samo lep za oko već i veoma funkcionalan i pružiti vam ugodnu atmosferu.  

Minimalistički stil označava i harmoniju. Najčešće se koriste svetle boje (različite nijanse bež, bele i sive), površine su ujednačene bez suviše ukrasa i detalja koji često znaju da “uguše” prostor ma koliko ih voleli.  

Harmoniju u ovom stilu obezbeđuje skladno uklapanje nameštaja jednostavnih linija, odabrani detalji koji su pre svega funkcionalni i ne stvaraju “vizuelnu buku”. Dakle, osnovni moto minimalističkog načina uređenja prostora je “manje je više”.  

Nameštaj je skladnih linija  

Kada birate nameštaj, potrebno je da on bude jednostavnih linija i pastelnih, svetlijih boja, bez suvišnih dodatnih ukrasa, dugmadi i drugih, sličnih elemenata. Rukodržači su najčešće bez rezbarenih elemenata, nameštaj je bez dodatnih, upadljivih nogu.  

Zavese u ovakvom prostoru su lagane, bez teških materijala i šara na njima. Što se tiče zidova, preporučuju se svetle, sivkaste, bele i bež nijanse, ali ukoliko vam sve to izgleda suviše strogo, možete se odlučiti za pastelne boje ili foto tapete sa skladnim i jednostavnim bojama ili neupadljivim šarama. 

Jednobojne tapete ili dezeni sa veoma suptilnim geometrijskim oblicima biće pun pogodak za osvežavanje zidova.  

tapete pastelnih boja sa mermernom šarom

Prednosti minimalističkog uređivanja 

Ovaj način uređenja prostora stvara prijatnu atmosferu kako za ukućane, tako i za goste. Odsustvo sitnih detalja olakšava sređivanje i redovno čišćenje prostora. Takođe, nedostatak teških zavesa, tepiha i drugih tekstilnih prostirki i dodataka kao i brojnih ukrasnih jastučića za sofe i krevete čini prostor prijatnijim za boravak osoba sklonim alergijama jer nema toliko predmeta koji su idealni skupljači prašine i grinja.  

Minimalistički uređen prostor mnogima prija jer nema toliko “vizuelne buke” tj. predmeta koji nam odvlače pažnju, bilo da radimo, učimo ili odmaramo. A ovo su sigurno dovoljni razlozi da za naredno preuređenje stana ili kuće razmislite o ovom stilu ili barem usvajanju nekih njegovih elemenata.  

Ukoliko vam je potrebna konsultacija u vezi sa izborom tapeta ili određivanjem njihovim dimenzija, slobodno nas kontaktirajte na 065/2588-471 i naši stručnjaci daće vam profesionalne savete. Našu ponudu tapeta možete pogledati OVDE. Takođe, kada jednom odredite dimenzije koje su vam potrebne, uz pomoć KALKULATORA na našem sajtu izračunajte ukupnu cenu potrebnih tapeta.    

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

PRIJAVI SE NA NAŠ BILTEN I DOBIĆEŠ KOD ZA POPUST U IZNOSU OD 10%!

Pri prijavljivanju slažete se da primate bilten i druge promotivne materijale od Foto Tapet Beograd.